Sanatate si frumusete

De ce nu beau românii ceai?


Știți care este cea mai consumată băutură la nivel mondial? Apa, ați ghicit. Dar, imediat după apă, știți cine vine? Nu, nu e berea, e ceaiul verde. 😀 Dar pe locul 2 în România (tot după apă, da) știți ce băutură e? Cafeauaaa… Nu e prea bine, știu. Turcia, Irlanda şi Marea Britanie ocupă primele trei poziţii în topul ţărilor cu cel mai mare consum de ceai pe cap de locuitor, anual, clasament în care România se află pe poziţia a 45-a.

Conform unui studiu realizat de Operations Research, coordonat de prof. Gheorghe Mencinicopschi și sprijinit de Lipton, obiceiurile de consum ale românilor, în ceea ce privește ceaiul, se învârt în jurul infuziilor din plante. Pe scurt, bem mai mult ca să ne tratăm decât ca să prevenim.

Iată ce zice exact studiul:

“În mod tradiţional, românii asociază „ceaiul” cu infuziile de plante, incluzând aici şi ceaiul verde şi ceaiul negru. Majoritatea românilor (83%) nu cunosc compoziţia ceaiului verde sau a ceaiului negru”

www.pentrudive.com
http://www.pentrudive.com

Cum ne aflăm deja în sezonul rece, şi vremea este foarte schimbătoare, înlocuiesc câteodată cafeaua de dimineaţa cu un ceai verde. Da, veţi spune imediat că şi cafeaua are beneficiile ei folositoare, ceea ce nu contest, însă după ce am studiat compoziţia şi calităţile antioxidante am devenit o fană a ceaiului verde. Iată o mică parte din aceste beneficii;

Ceaiului verde îi sunt recunoscute calităţile antioxidante şi s-a descoperit că polifenolii ce îi conţine sunt antioxidanţi de 20 de ori mai puternici decât vitamina E.

Uleiurile esenţiale pe care le conține ajută la scăderea nivelului colesterolului din sânge. Cofeina din ceaiul verde acţionează ca stimulent uşor şi, spre deosebire de cofeina din cafea, care îşi face efectul imediat, se eliberează mai încet în organism, prelungind starea de bine. De asemenea, acest tip de cofeină ajută la activarea metabolismului şi a sistemului digestiv, contribuie la purificarea organismului de toxine, stimulează circulaţia şi previne afecţiunile cardio-vasculare. Polifenolii din ceaiul verde contribuie la reducerea absorbţiei grăsimii în sânge şi prin urmare, la scăderea colesterolului, conducând astfel la reducerea greutăţii corporale.

Potrivit unui studiu prezentat la întâlnirea anuală a Asociaţiei Dietetice Americane (ADA) din octombrie 2005, ceaiul verde conţine mai mulţi antioxidanţi flavonoizi, în special catehină, decât orice alt aliment sau băutură. Acest tip de antioxidanţi joacă un rol important mai ales în menţinerea sănătăţii inimii.

12027605_998139173592516_3018253613206438418_n

După cum bine v-aţi dat seama, ceaiul verde cald, este extrem de benefic pentru sănătate. Momentan, eu îl folosesc pe cel de la Tea Valley – Afine şi fructe goji. Are un preţ accesibil şi îl găsiţi orice supermarket. Îmi place că este foarte aromat şi are o cantitate foarte mică de zahăr. Nu necesită îndulcire, însă cu o linguriţă de miere de albine îl poţi face pe gustul tău!

Şi ca să te conving totuşi să introduci în tabieturile tale zilnice şi o cană de ceai, iată 10 motive pentru care ar trebuie după ce citeşti acest articol, să dai fuguţa să îţi prepari un ceai:

  1. reduce riscul de cancer ovarian cu peste 30 %
  2. ne menţine tineri şi sănătoşi
  3. îşi demonstrează o eficienta considerabilă şi în slăbit
  4. măreşte rezistenţa fizică în sport
  5. întăreşte sistemul imunitar
  6. curăţă rinichii şi previne apariţia afecţiunilor
  7. previne apariţia cariilor
  8. înlătură stresul detoxifiind organismul şi imbunaţăteşte memoria
  9. tratează inflamaţiile de la nivelul pielii
  10. ajută la scăderea colesterolului

Sper că te-am convins şi ai pus deja apa la fiert! 🙂

Reclame

2 gânduri despre „De ce nu beau românii ceai?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s