Pasiunea mea – lectura


Unele carti ar trebui gustate, altele devorate, insa doar cateva ar trebui mestecate si digerate pe indelete.

Cornelia Funke

citeste-o-carte

O rubrica noua si impartasirea unei vechi pasiuni – lectura. Inca de mica, cand incepeam sa citesc cursiv, lectura pentru mine a fost dragoste la prima vedere. Si nu, nu exagerez cu absolut nimic. Tin minte si acum, vizitele pe la rudele apropiate si momentele cand trageam cu ochiul la titlurile cartilor din biblioteca lor. Cursul a fost unul firesc. La inceput m-au atras copertile lucioase, apoi imaginile viu colorate, iar in cele din urma povestea detaliata. Pentru mine cititul este o adevarata pasiune, este o sansa de a ma desprinde putin de realitate si de-a intra in lumea personajelor. Aceasta pasiune reprezinta un mod de relaxare, de informare si de mentinere a sanatatii mintale. In fiecare an am abonament deschis la biblioteca din oras iar acum de cand am o sursa constanta de venit, ma rasfat cu o carte cumparata din librarii, si de fiecare data, pe de o parte bifez cate o carte din lista mea si pe de alta parte adaug titluri noi.

De asemenea, este o reala placere daca exista si un film dupa cartea citita, care de cele mai multe ori nu relateaza detaliile cele mai amanuntite. Insa, placerile sunt intense si placute in mod separat. Cartea prezinta o poveste si te transpune in lumea personajelor. Iti ofera sentimentul de curiozitate, placere si te lasa cu sufletul la gura. Pe de alta parte, filmul este mai sarac in detalii, dar va oferi imagini si sentimentul de familiaritate cu personajele, din moment ce ai citit trairile lor in carte.

Momentul in care citesti o carte te poarta catre o lume nou, un univers nedescoperit ce urmeaza sa se deschida in mintea noastra. De fapt, este o calatorie cu drum liber, obstacole, lumina sau intuneric, dar care ne fascineaza si ne atrage sa ne continuam drumul.

In rubrica aceasta voi face recenzii asupra cartilor citite. Va fi doar o reflectare cu caracter personal asupra asupra paginilor parcurse, recomandari de carti si alte noutati.

In cele ce urmeaza va ofer spre incantare, un fragment preluat din lumea blogosferei, despre personalitatea ce sta in spatele cartilor.

blogg

   Cărţile nu sunt doar o adunatură de foi legate între 2 coperte.Cărţile sunt obiecte care servesc unui scop mai mare decat acela de a fi citite.Ele formează,cu fiecare pagina rasfoită,harta sufletului nostru.Se creează caractere umane,începem să ne diferenţiem chiar şi prin limitele minţii noastre.Cărţile ne influenţează viaţa,ne ghidează către o cale mai buna.Cărţile îţi dau sansa de a trăi mai multe vieţi în una singura.Viaţa noastră ar putea fi o carte. Fiecare carte ascunde în interiorul ei o parte din sufletul creatorului.Sentimentele sunt ascunse în spatele unor cuvinte,alcătuite din „slovă de foc şi slovă făurită”,cum spunea Tudor Arghezi.Nu e suficient doar să lecturăm o carte,e nevoie să înţelegem ceea ce ea este menită să ne transmită.Fiecare autor scrie o carte sau o poveste pentru că are ceva de spus.Noi trebuie sa intelegem acel ceva.
Ce parere aveti despre lectura? Care sunt cartile voastre preferate?

Nu uitati sa ma urmariti:

Facebook                       YouTube                          Pinterest

Sursa fragment: http://dragoshangelforabook.blogspot.ro
Sursa foto: http://www.books-express.ro – haretzii.wordpress.com
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s