Copilărie furată la 12 ani


„Aveam doisprezece ani, mi-am luat bicicletă şi am plecat la şcoală…Mă numesc Sabinne, locuiam într-un sătuc din Belgia şi am dispărut pe drumul spre şcoală. Jandarmii s-au gândit mai întâi la o fugă, iar părinţii mei chiar au sperat mult timp acest lucru.”

 Sabinne Dardenne avea 12 ani când a fost răpită, în timp ce se îndrepta, pe bicicletă, spre şcoală. Ea a fost găsită şi eliberată din mâinile pedofilului belgian Marc Dutroux, după 80 de zile de captivitate. Împreună cu ea a fost găsită încă o supravieţuitoare, în timp ce alte patru cadavre erau îngropate în curtea casei lui Dutroux.

După opt ani de la tragicele evenimente care au îngrozit opinia publică belgiană şi mondială, Sabinne scrie o carte-

document a calvarului de violuri repetate, spaime şi mai ales, după spusele ei ” pentru ca niciun alt judecător să nu mai hotărască eliberarea înainte de termen a unui pedofil, fără a lua alte măsuri de precauţie” – Marc Dutroux fusese condamnat în anii ’80, la 13 ani de închisoare pentru violuri repetate şi eliberat pentru bună purtare la 9 ani mai târziu.

În urma unuia dintre cele mai mediatizate procese din Belgia, pedofilul a fost condamnat din nou, de data aceasta la detenţie pe viaţă. Rămân în urma lui patru fetiţe decedate şi două supravieţuitoare, ce nu vor uita niciodată coşmarul acelor zile.

 

 

Am avut ocazia să citesc această carte şi chiar dacă nu eram surprinsă de întâmplarea în sine, deoarece totul este posibil iar astfel de persoane cu minţi criminale există, am fost şocată de povestirile detaliate, coşmarul la care a fost supusă, durerile provocate de un om – nu poate fi numit om – de un animal fără scrupule. 

Este fascinant cât de multe lucruri poate înţelege o fată de 12 ani, cum are puterea de a îndura toate lucrurile oribile, de a depăşi frica după ce a fost eliberată şi modul în care a reuşit să se vindece şi să-şi continue viaţa.

Vă invit să citiţi această carte plină de povestiri cutremurătoare care ne învaţă că totul este posibil, că trăiesc printre noi astfel de persoane şi că trebuie să avem grijă de noi în orice moment.

 

Nu uitati sa ma urmariti:

Facebook            YouTube           Pinterest

 

Anunțuri

2 gânduri despre „Copilărie furată la 12 ani

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s