Influenţa grupului asupra relaţiei de cuplu


Zilele trecute citisem un articol despre puterea grupului de prieteni asupra relaţiilor de cuplu. Este acel moment când el se1908057_669919943078140_5903049316356276028_n lasă influenţat de vorbele prietenilor din gaşca lui şi nu realizează ce îşi doreşte cu adevărat. Sau acel moment când ea vorbeşte absolut orice cu prietenele ei şi „apleacă” urechea la ce spun fetele din grupul ei.

Acest subiect este unul foarte controversat şi necesită multe discuţii pe această temă.

De foarte multe ori, în anumite relaţii, bărbatul nu face anumite gesturi pentru că gaşca de băieţi va spune că este sub papuc, iar femeia pentru că niciuna dintre prietene nu ar face aşa ceva.

Nu pot spune că până la această vârstă am o experienţă foarte vastă, însă cunosc foarte multe persoane care trăiesc sub aceste reguli în relaţia de cuplu.

Există bărbaţi care sunt dispuşi să refuze o bere cu băieţii pentru o seară în faţa televizorului cu iubita lui sau femei care preferă să stea non-stop cu iubitul ei, uitând că mai poate face şi altceva cu timpul ei liber. 

Problema apare atunci bărbatul alege să stea în fiecare seara la telenovele cu iubita lui, iar ea este de acord cu aceste lucruri şi în cazul acelei femei care devine dependentă de iubitul ei. Da, întradevăr aceste lucruri devin probleme foarte seriose şi de obicei se remediază foarte de greu sau se rezolvă cu separarea definitivă a celor doi parteneri.

Radu F. Constantinescu spunea că: „Eu pot să vă spun de ce nu trebuie să te duci după te miri ce medicament la farmacie doar pentru că ea s-a splălat pe cap şi nu s-a uscat bine, când tu eşti în celălalt capăt al oraşului. Nu e un gest romantic, e unul de supunere. Pot să vă spun şi de ce e bine să nu aştepţi bărbatul cu masa caldă. E ca la masterchef, faza finală trebuie să se întâmple înaintea juriului. Pot să vă spun multe, dar nimic nu o să vă ajute mai mult decât un adevăr brutal: uitaţi-vă cine vă dă sfaturi înainte să le acceptaţi. Ce a făcut pentru el acel om. E o idee trăită sau un crez din oracolul de clasa a 8-aŞtiu destui bărbaţi care spală vasele şi aragazul, dar n-ar recunoaşte asta niciodată în grupul lor de prieteni. Paradoxal, n-au nicio problemă să recunoască deschis când au vomitat după o beţie. Şi cât. Uneori şi se culoare. Am înnebunit?Cine stabileşte ce e bine şi ce e rău, de sunt lucrurile atât de pe dos? Propun să le ceri celor din grupul tău să-ţi spună şi când să faceţi dragoste, cu ce viteză şi în ce poziţii. Te mai uiţi din când în când în telefon să vezi ce urmează. 

Îmi imaginez şi un vot: cine e pentru, cine împotrivă, se abţine cineva?
O să închei cu o dilemă care rezolvă dilema. Alegerea între grup şi iubită. Dacă faci mereu cum vrea ea şi ei zic că eşti sub papuc, atunci dacă faci mereu cum vor ei, cum eşti? Vezi să nu schimbi doi papuci de casă cu vreo 10 converşi”
Depinde de noi cât de mult ne lăsăm influenţaţi, dacă ştim să filtrăm bine sfaturile prietenilor şi micile bârfe provocate de unii dintre ei. Dacă eşti sigură de persoana de lângă tine, dacă îl cunoşti şi ai încredere în el, atunci alege să lupţi pentru el, să faci doar ceea ce crezi tu că este bine pentru tine şi relaţia de cuplu şi lasă la o parte ceea ce cred şi spun ceilalţi.
Aşadar, este decizia bărbatului sub care pereche de papuci vrea să fie! 🙂

Voi aţi întâmpinat astfel de situaţii?

Nu uitati sa ma urmariti:

Facebook            YouTube           Pinterest

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s