Dragostea pe reţelele de socializare


din-ce-in-ce-mai-multi-oameni-isi-cauta-dragostea-pe-internet-232267Dragostea – un sentiment extraordinar ce trebuie simţit şi împărtăşit. Dar ce se întâmplă cu acest sentiment atunci când apar reţelele de socializare? Cât de apropiaţi sunt prietenii de pe Facebook? Cât de adevărate sunt declaraţiile de Facebook şi ce ne facem atunci când toate acestea încep să afecteze relaţia de iubire?

Absolventă de filosofie și masterandă în Comunicare în cadrul Facultății de Științe Politice Administrative și ale Comunicării din Cluj-Napoca, Ariana a studiat impactul pe care rețelele de socializare îl au asupra relațiilor inter-umane și în special asupra celor de iubire.

„Generația tânără nu își poate imagina o viață fară internet și tot ceea ce implică el. Nu cred în ideea de comunicare virtuală. Se realizează într-adevăr un schimb dar care nu poate fi asimilat comunicării. Privirea cuiva, atingerea unei persoane nu se pot compensa cu un click, cu o conversație pe Skype sau câteva cuvinte într-un e-mail sau SMS. Foarte mulți tineri înțeleg prin iubire o posibilitate de dezvoltare care are loc pe internet și social media. Unii oameni văd un <<like>> sau un <<share>> ca o dovadă de iubire. Nu văd social media ca fiind o modalitate de comunicare sau de iubire. Pe internet, avem și iubim o variantă a cuivă. Aici putem fi oricine, putem să fim complet diferiți față de realitate. Astfel apar deziluziile celor care se cunosc pe internet, într-un cadru superficial și apoi când se întâlnesc își dau seama că nu îi leagă nimic”, explică Ariana.

Foarte multe studii au demonstrat că persoanele care sunt foarte activi pe reţelele de socializare, care îşi împărtăşesc foarte multe detalii din viaţa lor de zi cu zi sau din intimitatea lor, au probleme cu încrederea în sine, nu sunt siguri pe ei şi tânjesc după atenţia celorlalţi.

În ceea ce priveşte aspectul relaţiilor de iubire pe Facebook, acestea sunt pline de detalii intime, declaraţii şi inimioare. Dar oare nu ar fi mai bine dacă toate aceste aspecte ar fi dezvăluite în viaţa reală? Este nevoie să ştie toată lumea de ceea ce simţi tu sau ce trăieşti tu cu persoanele dragi?

Şi eu am o reţea de socializare, dar încerc să fac diferenţa dintre viaţa reală şi cea virtuală.

Totuşi, mi se pare foarte comic momentul în care Romeo şi Julieta se despart şi încep să-şi coboare din pod fiecare artileria grea. Ea începe să posteze tot felul de imagini, declaraţii şi detalii care arată cât de bine îi este singură, cât de mult se bucură de libertatea ei şi cum încearcă să-i arate lui Romeo ce a pierdut.

Pe partea cealaltă, Romeo oferă imaginii cu beţiile lui şi cum se bucură de libertatea lui,  începe să dea zeci de cereri de prietenie  fetelor necunoscute şi îi arată ei că a pierdut ceva foarte important.123

Practic, reţeaua de socializare devine câmpul lor de luptă. Şi totuşi, stau şi mă întreb de ce avem nevoie de toate aceste lucruri? De ce Julieta trebuie să-i demonstreze lui ce a pierdut şi de ce Romeo trebuie să zboare în prima fată întâlnită?

Mai dificil este atunci când aceste lucruri se practică şi la cuplurile care au avut o relaţie de lungă durată. Ok, înţeleg, la relaţiile de câteva luni aceste lucruri reprezintă doar copilării, dar cei care au stat câţiva ani buni împreună, de ce trebuie să se mânjească cu noroi unul pe celălalt?

De ce trebuie să faci demonstraţii publice ca să îl „atingi” pe el?

Eu consider că indiferent cât ne nasol se termină o relaţie de iubire, nu trebuie făcute aceste demonstraţii. Atunci când o relaţie nu mai funcţionează, două persoane suficient de mature se pot retrage într-un mod elegant iar sentimentele de furie, dezamăgire şi resemnare trebuie ţinute în frâu.

Voi ce părere aveţi despre situaţia relaţiilor de pe platformele de socializare?

100001893279511pizapw1404754516

Dacă v-a plăcut articolul meu, nu uitaţi să mă urmăriţi:

Facebook         WordPress            You Tube

Anunțuri

3 gânduri despre „Dragostea pe reţelele de socializare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s