Căsnicia – de unică folosință


Indragostiti-iarna

Asta am aflat într-un fel sau altul pe propria piele sau pe pielea celor din jurul nostru. Iubirile au ajuns să se consume mai rapid decât se construiesc sau se simt. Nu mai înseamnă plimbări, zâmbete, flori dăruite, săli de cinema unde ne bate inima asemeni unui clopot în aşteptarea mâinii care se va furişa pe spătarul scaunului nostru şi a gurii ce ne va fura un sărut. Nu mai înseamnă timp în care să ne cunoaştem, să adunăm amintiri.

Înseamnă o seară undeva, sau o plajă, sau o zi, apoi un sex nebun, câteva luni de relaţie şi apoi starea de gol, de incomplet, de altceva. Oamenii nu mai investesc încredere, respect şi sentimente în oameni. Investesc doar timp. De regulă timp pierdut. la atât de reduc relaţiile în ultima vreme. Şi uite aşa, ne-am trezit, noi, romanticii, într-o epocă în care nimic nu mai are gustul aşteptărilor frumoase, al batistelor cu colţuri brodate, al sunetelor de chitară, al pietricelelor aruncate în fereastră, al mirosului pe care numai o sciroase poate să îl aibă. Emoţiile au fost înlocuite cu trăiri date pe rapid. Oamenii nu mai repară ce este stricat. Înlocuiesc. Oamenii înlocuiesc tot de la aparate casnice la relaţii, oameni şi căsnicii.

Într-o zi se va inventa, probabil, căsnicia de unică folosinţă. Nici infidelitatea nu mai este ce era. Am ajuns să ne luptăm care înşelăm mai mult şi mai bine sub deviza: “m-ai înşelat, te înşel şi eu”!. Internetul, a devenit un fel de câmp de bătălie şi el. Care are mai multe cuceriri. Care are cât mai multe inimi frânte la activ. Câte femei sau bărbaţi se luptă pe pagina personală pentru recunoaştere. Care silicoane sunt mai la modă. Sau pantofi. Sau iubiţi. Şi uite aşa. Toate sentimentele au fost reduse ca intensitate. Oamenii uită că defapt iubirea locuieşte în suflet, iar infidelitatea tot acolo se manifestă.

Nu doare atât de mult gestul, cât faptul că undeva în noi ceva s-a frânt. Încrederea aceea pe care ne-am pus-o în sufletul alcuiva, sperând că va avea grijă de inima noastră. Oamenii se ocupă tot mai mult de aspect, de contul din bancă, de iubite sau iubiţi la modă. De suflet, din ce în ce mai puţin. Aud de tot felul de magazine, de saloane deschise pentru înfrumuseţare. Eu aştept să se deschidă unul pentru a ne înfrumuseța şi însufleţi şi sufletul. Și inima. Și umanul din noi. Prea ne-am depărtat de ceea ce ar trebui să fie viaţa.

Sursă: http://www.webcultura.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s