Top alimente toxice pe care le consumam frecvent


Fiecare dintre noi avem unele alimente pe care le adoram si de la care nu ne putem abtine. Insa, exista unele alimente care le consumam frecvent dar care in timp devin foarte nocive pentru organismul nostru. Mai jos aveti o lista cu unele din alimentele toxice!

Ardei iute- capsaicina este o substanta care se regaseste in ardei si este cea care da senzatia de iute. Consumati in exces acestia devin otravitori.
Cartofi- in special cei verzi contin solanina, o substanta otravitoare.
Ciresele- pe cat de gustoase si sanatoase sunt ciresele, pea tat de toxici sunt samburii acestora. In cazul in care sunt mestecati si zdrobiti se elibereaza o substanta daunatoare, cianura de hidrogen care da senzatia durerii de cap.598992_132401293607257_311719107_n
Merele- si acestea contin cianura in cantitate mica, dar in semintele fructului.
Popcorn- chiar daca nu iti vine sa crezi, aromele pe care pungile de popcorn le contin sunt toxice si pot provoca probleme pulmonare.
Alunele- contin o substanta numita aflatoxina care este extreme de toxica si provoaca alergii daca nu sunt bine uscate.
Mezelurile- contin multi aditivi si coloranti care ne afecteaza lent metabolismul, iar riscul de cancer si boli digestive creste.
Margarina- diverse uleiuri vegetale incalzite la 150 de grade Celsius (la aceasta temperatura vitaminele si alte componente benefice sunt distruse), iar apoi sunt hidrogenate in prezenta unor catalizatori de nichel pentru a se intari. De aceea consumul de margarina duce la cresterea tensiunii arteriale, cresterea colesterolului si alte patologii mai grave precum cancerul.
Cartofi prajiti- amidonul din cartofi perturbeaza metabolismul si duce la cresterea in greutate dar si la aparitia bolilor. In momentul in care prajim alimentele, uleiul incins devine cancerigen si poate provoca obezitate.
Branza topita- contine foarte multe grasimi nesanatoase, coloranti si arome de calitate inferioara. Se recomanda sa consumam branza ca atare, eventual cu marar si alte condiment dupa gust.
Sucurile- cele naturale obtinute acasa sunt o minune pentru sanatate, insa cele din comert nici nu au “vazut” fructele, chiar daca pe eticheta scrie ca sunt natural. In rest aceste bauturi contin multa apa, glucide, coloranti, arome si conservanti- o combinative gustoasa de toxine. Daca consumam zilnic aceste sucuri crestem riscul de pietre la rinichi si multe alte afectiuni.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s